Organic
SHIITAKE
Supplement
Shiitake kopen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u alles over deze medicinale paddenstoel. Bekijk hieronder de beste Shiitake capsules en poeder van Nederland en België. Klik op één van de twee knoppen om alles te weten te komen over onze capsules en Shiitake poeder.
Hieronder leest u alles over deze paddenstoel. We laten u zien waarom Shiitake kopen en waarvoor het kan helpen. Ook laten we u de verschillende effecten en ingrediënten zien.

POEDER CAPSULES

Alles over Shiitake


Shiitake (Lentinula edodes) is één van de meest lekkere en daarom ook bekendste paddenstoelen van de wereld. Een ware delicatesse volgens gerenommeerde sterrenchefs. Toch heeft de Japanse Shiitake paddenstoel ook andere kwaliteiten. Bijvoorbeeld rijk aan vitaminen en mineralen.
Ook hebben ze een geneeskrachtige werking volgens de oude traditionele Chinese geneeswijze. Shiitake zou goed zijn voor ons immuunsysteem, hart en bloedvaten en de spijsvertering. Hieronder leggen we duidelijk en kort voor u uit wat voor effect de paddenstoel kan hebben. Zo weet u na het lezen van deze pagina precies wat Shiitake is, welke Shiitake kopen en waarom.

Alles over de Shiitake paddenstoel


Shiitake is een paddenstoel die al duizenden jaren in China en Japan wordt gebruikt. De geneeskrachtige werking en het aantal vitamine maakt dit een goede vleesvervanger. Ook bevatten ze geen calorieën of vetten. Hierdoor kan de Mushroom tegen een te hoge cholesterol of bloeddruk helpen.

Hieronder leest u alles over Shiitake. We laten u zien waarom kopen en waarvoor het kan helpen. Ook laten we u de verschillende effecten en ingrediënten zien. Zo weet u na het lezen van deze pagina precies welke Shiitake u wilt gaan kopen én waarom.

Waar komt de naam vandaan?


In het Japans betekent Shiitake ‘paddenstoel’. Shii staat voor de boom waarop deze paddenstoel gevonden kan worden. Take betekent paddenstoel. De latijnse naam is Lentinula edodes. Vanwege de geur heet deze paddenstoel in China ‘xiang gu’. Vrij vertaald als ‘lekker ruikende paddenstoel’. Ook zijn er een aantal bijnamen: levenselixer, paddestoel van de eeuwige jeugd of de koning der paddenstoelen. Dit komt doordat de Shiitake mushroom veel gezonde eigenschappen heeft.

Wat is de herkomst?


De herkomst van Shiitake ligt in West-Azië. De paddenstoel kan met name in China, Korea en Japan goed in het wild groeien. Het vruchtlichaam van de Shiitake groeit niet gedurende het hele jaar. Enkel van de lente tot de late zomer kan het vruchtlichaam groeien. Vaak in groepen en altijd in bossen. Het vruchtlichaam voedt zich met dode stoffen van rottende bomen, vooral hardhoutsoorten. Daarom groeit Shiitake vaak op dode eiken en beuken. Wanneer de paddenstoel in de zon groeit, komt er veel vitamine D vrij.

Helaas kan de paddenstoel niet in Nederland in het wild groeien. Daarom zijn we ze gaan kweken. Hierdoor kan de kwaliteit worden gewaarborgd. Ook in het ‘kunstmatige’ groeiproces worden deze paddenstoelen op hardhoutsoorten gekweekt. Shiitake is dé populairste paddenstoelensoort na de champignon.Traditionele geneeskunde


Shiitake wordt al honderden, zo niet duizenden jaren gebruikt voor allerlei doeleinden. Ten eerste is de paddenstoel erg bekend door de smaak. Shiitake recepten zijn er in groot aantal online te vinden. Ook wordt Shiitake in veel Chinese en Japanse gerechten gebruikt. Dat is niet gek. Want deze paddenstoel is misschien wel de lekkerste ter wereld. Doordat Shiitake veel eiwitten bevat is het een goede vlees- of vleesvervanger en perfect voor in een vegetarisch Shiitake recept.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde werd in de Ming Dynastie van 1368 tot 1644 beweert dat de mushroom goed was om de gezondheid te bevorderen. Ook scheen het uithoudingsvermogen te verbeteren en bloeddruk te verlagen. In China en Japan werd het daarom vooral voor de hofhouding van de keizer gebruikt. Ook in de middeleeuwen was Shiitake bijzonder. Monniken bouwden enkel tempels waar voldoende Shiitake was. Tegenwoordig weten we gelukkig meer over de Shiitake paddenstoel. Daarom vindt u hieronder alles over de actieve bestanddelen van deze mushroom.

Ingrediënten van de Shiitake paddenstoel


Zoals in onze andere paddenstoelen heeft ook de Shiitake mushroom veel actieve bestanddelen. Sommige lijken DNA te beschermen tegen oxidatieve stress. Hierbij worden te veel agressieve stoffen in het lichaam onschadelijk gemaakt. Hierdoor kan Shiitake veroudering of ziekte tegengaan. Hieronder bekijken we de drie belangrijkste actieve bestanddelen van Shiitake.


Lentinan


Lentinan is één van de meest bekende actieve bestanddelen van Shiitake. Dit is een polysaccharide die bekend staat als betaglucaan. Deze complexe soort koolhydraat kan een gunstige werking hebben op de vrije radicalen in ons lichaam. Ook kan het de bloeddruk stabiliseren. Wetenschappers vermoeden dat lentinan ons immuunsysteem kan stimuleren en kanker kan bestrijden. Ook vermoeden ze dat verergering van de enzymen in de maag tegen kan worden gegaan door Shiitake te gebruiken. Hierdoor kan dit vooral van profijt zijn voor mensen met darm- of maagkanker. Hier is verder wetenschappelijk onderzoek voor nodig om een definitieve conclusie te kunnen trekken.


Eritadenine


Eritadenine is een actieve stof die het cholesterol kan verlagen. Ook kan het de bloedvaten en ons hart ondersteunen. De wetenschappers uit Japan ontdekten dat de eritadenine kan bijdragen aan een verlaging van de concentratie plasma in cholesterol. Daarnaast bevat deze paddenstoel verschillende aminozuren. Deze zijn een essentieel onderdeel van het lichaam, maar kunnen we zelf niet aanmaken. Hierdoor is het belangrijk dat we deze via een supplement, zoals Shiitake poeder of capsules kunnen nuttigen.


Linolzuur


Linolzuur is een vetzuur die we in ons lichaam nodig hebben om vet te kunnen verteren. Ook helpt het bij het kweken van spiermassa en afvallen. Ook kan het voedselallergieën sterk verminderen. Om niet te vergeten dat het ook gunstig kan zijn voor de botten in ons lichaam.

Alleen kwaliteitsproducten      Uitzonderlijke service      Gratis verzending vanaf € 60,-      Voor 15:30 besteld, direct verzonden     

Alleen kwaliteitsproducten
Uitzonderlijke service
Gratis verzending vanaf € 60,- 
Voor 15:30 besteld, direct verzonden