Lion’s Mane

Alles over Lion’s Mane (pruikzwam)


De Lion’s Mane ook wel Pruikzam genoemd (Latijnse naam Hericium Erinaceus) is een prachtige paddenstoel om te zien. Hij is vernoemd naar zijn lange witte ruige stekels die lijken op de manen van een leeuw. LionsMane groeit vrijwel uitsluitend hoog in oude beuken bomen. Deze prachtige uitziende paddenstoel is erg populair is in de traditionele Chinese geneeskunde. Het heeft zich onlangs over de hele wereld verspreid en veel mensen beginnen de kracht ervan te herkennen als een krachtige nootropic. De Pruikzwam staat bekent om zijn heerlijke milde nootachtige smaak en zijn geneeskrachtige eigenschappen. Lions mane-paddenstoelen zijn ook erg rijk aan vitamines zoals thiamine, riboflavine en niacine. Het is ook een goede bron van essentiële mineralen zoals mangaan, zink en kalium.

Lion's Mane

 


Wat is Lion’s Mane?

Lion’s mane-paddenstoel (ook bekend als de pom pom blanc, apenkoppaddestoel of Hericium Erinaceus) is een grote, witte, pom-pom-achtige paddenstoel.

Hun tanden of naalden zijn de kieuwen, en ze vallen naar beneden terwijl ze groeien, waardoor ze een ruig uiterlijk krijgen, vandaar de naam leeuwenmanen.

Deze uniek ogende paddenstoelen komen oorspronkelijk uit Azië, Europa en Noord-Amerika en groeien op rottende hardhoutbomen en boomstammen op het noordelijk halfrond.

Lion’s mane-paddenstoelen hebben een zachte, sponsachtige textuur en een interne structuur die lijkt op bloemkool, met takken die zich uitstrekken vanaf een enkele basis. 

Hun milde, lichtzoete smaak wordt door velen beschouwd als vergelijkbaar met krab of kreeft. Wanneer gekookt, creëren de “tanden” een vleesachtige textuur, waardoor ze een verrukkelijke vleesvervanger zijn in vegetarische gerechten.

Lion’s mane-paddenstoelen zijn niet alleen eetbaar, maar ook medicinaal en bieden tal van potentiële gezondheidsvoordelen. Pruikzwam

Pruikzwam is de Nederlandse naam voor Lion’s Mane. Ook bekend als apenkoppaddestoel, egelpaddestoel, baardtandzwam, yamabushitake en Hericium erinaceus in wetenschappelijk taalgebruik, leeuwenmanenpaddestoel is een grote, witte paddenstoel met lange, ruige spindels die eruitziet – je raadt het al – een leeuwenmanen. Het lijkt ook een beetje op een pluizige zeeanemoon of een ivoorkleurige “Cousin Itt” uit de Addams-familie.Traditioneel gebruik

De eerste schriftelijke vermelding van het gebruik van Lions Mane stamt uit de vierde eeuw voor Christus in China, waar het in de klinische praktijk werd gebracht als een “kruidenelixer” om een ​​lang leven en vitaliteit te bevorderen.

De eerste vermelding van leeuwenmanen als ontstekingsremmend middel wordt gevonden in de Chinese kruidentekst Bencao Gangmu; Leeuwenmanen worden echter al sinds de oudheid veel gebruikt voor een aantal andere kwalen. Er zijn ook aanwijzingen dat deze paddenstoel lang geleden in de Japanse volksgeneeskunde is geïntroduceerd.

Historisch gezien was LionsMane paddenstoel gereserveerd voor royalty’s, maar wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn antimicrobiële en immunologische activiteit. In de traditionele Chinese geneeskunde werd het gebruikt als een tonicum ter ondersteuning van de algehele gezondheid en een lang leven. Boeddhistische monniken zouden Lions Mane paddenstoelenpoeder als thee hebben gebruikt om de hersenkracht te vergroten en hun focus tijdens meditatie te verhogen.Lion’s Mane kopen?

De Lion’s Mane paddenstoel is ons meest verkochte product. Wij van paddestoelen.nl verkopen diverse merken Lion’s Mane. Deze zijn vrij van GMO, puur zoals de natuur het bedoeld heeft. Geen vreemde toegevoegde stoffen, biologisch en uitermate geschikt voor algemene lichamelijke ondersteuning

Wij verkopen alle soorten Lion’s Mane, deze hebben wij in:
Poeders;
Capsules;
Extracten.

Kwaliteit is voor ons heel belangrijk, daar selecteren wij onze leveranciers op. Gebruik je een ander merk Lion’s Mane waarvan je ons op de hoogte wilt brengen? Bericht ons dan via het contactformulier en wij gaan er zeker naar kijken.Lion’s Mane Poeder

Alle ingrediënten in de paddenstoel, evenals de paddenstoel vezels, overleven relatief onveranderd, aangezien het droogproces plaatsvindt bij gematigde temperaturen. Poeders houden bijna alle voedingsstoffen intact. Omdat meer ingrediënten van de paddenstoel overleven wanneer ze op deze manier worden verwerkt, hebben poeders volgens sommige mensen een breder werkingsspectrum.

Wij hebben Lion’s mane poeder van diverse merken, in biologische vorm en natuurlijk in wilde vorm. Als mensen vragen naar Lion’s Mane poeder en hoe ze het moeten gebruiken, proberen ze vaak te achterhalen of ze deze paddenstoel in hun drankje kunnen gebruiken. Poeder is makkelijk te gebruiken, meng het door een glas met water en drink het op. Wilt u liever geen poeder dan kunt u ook kiezen voor capsules of voor een tinctuur variant. Wil je zelf capsules maken van Lions Mane poeder? dan kunt u hier lege vegetarische capsules capsules kopen


Lions Mane capsules

De meeste mensen kiezen voor capsules. Deze slik je makkelijk door met water of met sap. Je hoeft je geen zorgen te maken over de juiste dosering en je kan ze overal mee naar toe nemen. Ook mensen die de smaak van Lion’s Mane niet kunnen waarderen zijn geholpen met deze capsules. Heb je moeite met capsules dan kan je de inhoud in je drankje gooien en opdrinken of kiezen voor een poeder variant of voor een tinctuur variant

Bij elk supplement geldt: Neem capsules altijd in met water of een sapje. De capsule kan namelijk anders in de slokdarm blijven plakken en daar opengaan. Met wat ingenomen capsules lossen langzaam op in de maag, daar worden de werkzame stoffen via de maagwand in de bloedbaan opgenomen. 


Lion’s Mane extracten / tinctuur

Laat je niet intimideren door het woord ‘tinctuur’. Een tinctuur is gewoon een geconcentreerd kruidenextract, dat puur kan worden ingenomen of verdund in thee of water. Kortom, het is een andere manier om de actieve bestanddelen uit een paddenstoel te halen. 

Tincturen hebben een hoge concentratie aan verbindingen. Als u bijvoorbeeld de hoeveelheid bèta-glucanen die u gebruikt wilt maximaliseren, wilt u ongetwijfeld een extract. Extracten bevatten doorgaans tot 15 keer meer bèta-glucanen dan poeders en deze zijn ze veel gemakkelijker opneembaar omdat ze niet langer gebonden zijn aan de rest van de paddenstoel. Extracten bevatten doorgaans ook een zeer hoog gehalte aan antioxidanten vergelijking met poeders.

Dit komt door de langdurige kookextracten die gebruikt wordt. Dit kookproces zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (en vooral bèta-glucanen) uit de celmatrix worden geëlueerd en daardoor veel gemakkelijker beschikbaar en gemakkelijker te absorberen zijn door spijsvertering. 

Het is gemakkelijk om tinctuur in uw dagelijkse routine op te nemen. U kunt een paar druppels toevoegen aan uw favoriete eten of drinken en genieten van de mogelijke voordelen. Alcohol is ook een uitstekend natuurlijk conserveermiddel, het heeft dan ook een lange houdbaarheid.


Lion’s Mane is een adaptogeen

Een belangrijkste kenmerk van Lion’s Mage is dat het een adaptogeen is (net als Chaga). Adaptogenen worden al eeuwenlang in China en India gebruikt, maar hun werkzaamheid werd pas in het midden van de twintigste eeuw wetenschappelijk onderzocht toen wetenschappers uit de Sovjetunie hun positieve effecten op energie, immuniteit en stressrespons begonnen te bestuderen.

Adaptogenen zijn voedingsmiddelen of -stoffen uit planten en/of paddenstoelen die helpen om het lichaam weer in balans te brengen. Als het gaat om hormonale gezondheid, helpen adaptogenen om de HPA-as (hypothalamus, hypofyse, bijnier-as), die verantwoordelijk is voor je stressreactie en cortisolproductie, te reguleren. Door de stressreactie te reguleren en het endocriene systeem te voeden (eierstokken, schildklier, bijnieren), helpt dit om vermoeidheid te bestrijden, uithoudingsvermogen te vergroten, angstgevoelens te verminderen, bloedsuiker en stemmingswisselingen in evenwicht te brengen en slaap, hormoonproductie en libido te verbeteren.


Lion’s mane bijwerkingen

Lion’s mane is een veilig supplement en verbergt geen ernstige bijwerkingen. Dierproeven hebben zelfs bij hoge doseringen geen nadelige effecten opgeleverd. Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd, moet u uw arts raadplegen voordat u Lion’s Mane gebruikt als u een medische aandoening heeft, zwanger bent, borstvoeding geeft of als u astma hebt.

Als u allergisch of gevoelig bent voor paddenstoelen, moet u leeuwenmanen-supplementen natuurlijk ook vermijden. Hoewel zeldzaam zijn er enkele gevallen van licht maagklachten na inname van het supplement. Over het algemeen is het consumeren van leeuwenmanen erg veilig. Als u symptomen opmerkt na het nuttigen van leeuwenmanen stop dan direct met het innemen van het leeuwenmanen supplement. 

Hebt u nog vragen of wilt u weten welk product het beste bij u past? Aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier, deze vind u hier.