Organic
CORDYCEPS
Supplement
Cordyceps kopen? Bekijk hier alles over deze paddenstoel en onze supplementen. Hier vindt u alle informatie over de Cordyceps paddenstoel. Bekijk de beste supplementen van de Benelux hieronder.
Klik hieronder op één van de twee buttons en bekijk onze capsules en poeder variant. Cordyceps sinensis heeft een opwekkende en versterkende werking op lichaam en geest.

POEDER CAPSULES

Alles over Cordyceps


Cordyceps is een geslacht van 400 verschillende schimmels in de familie Cordycipitaceae. Dit superfood wordt al jarenlang gebruik in de Chinese kruidengeneeskunde. Waarschijnlijk al langer dan 2000 jaar.
Het is een schimmel met een goede, positieve werking op ons lichaam en geest. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in de kruidengeneeskunde. Vooral wordt het op traditionele wijze in bergachtige landschappen in Nepal en Tibet gebruikt.

Hieronder leest u alles over de werking en ingrediënten van Cordyceps Sinensis. Zo weet u na het lezen van deze pagina precies welke vorm van deze schimmel en waarom u deze wilt kopen.

Alles over de Cordyceps Sinensis paddenstoel


De Cordyceps Sinensis paddenstoel mag als een echt superfood worden beschouwd. Het voedt ons lichaam met de actieve bestanddelen. Het bevordert onder andere onze energieproductie. Wanneer je deze in het wild tegenkomt groeit de paddenstoel op de rups van een nachtvlinder. Deze leven onder de grond. En overleven doen de rupsen helaas niet. Vooral in de hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet kun je deze tegenkomen. Doordat Cordyceps enorm vaak is geplukt, is het een zeldzame paddenstoel geworden. En daarom is het ook een prijzige.

Waar komt de naam vandaan?


Cordyceps is oorspronkelijk afgeleid van het Oudgrieks: kordulē. Dit betekend knuppel. In het latijn caput. Dit betekent hoofd. In China wordt het 'Dong Chong Xia Cao' genoemd. Vertaald betekend dit winterworm zomergras. In de zomer wordt de worm een plant.

Wat is de herkomst?


De herkomst van de Cordyceps Sinensis is terug te vinden in Tibet en Zuidwest-China. Hier wordt de paddenstoel al meer dan 2000 jaar in de kruidengeneeskunde gebruikt. De paddenstoel groeit meestal in bergachtige landschappen. In het Himalaya gebergte in bergketens kun je deze op 3000 tot 5000 meter hoogte tegenkomen. En vaak op larven van vlinders. Het zelf zoeken is dus erg lastig! Zeker doordat de Cordyceps zoveel is geplukt.
Zelf kweken?


Doordat het zo zeldzaam is en erg lastig om te vinden zijn we Cordyceps Sinensis gaan kweken. Hierdoor kan de prijs onder controle worden gehouden. En de effectiviteit is hetzelfde, of beter. Voor de kweek wordt een grond van plantaardige voedingsstoffen ontwikkeld. Deze bestaat onder andere uit mout (6%), soja (41%) en bruine rijst (52%).

Doordat de Cordyceps in een gecontroleerde situatie kan groeien, bevat deze geen zware metalen. Dit zit wel vaak in wilde Cordyceps. Wetenschappers tonen aan dat het netwerk van alle draden van de zelfgekweekte schimmel dezelfde medicinale en farmacologische eigenschappen bevat als degene die in het wild groeit. Dit is dus zeer positief voor de beschikbaarheid van Cordyceps.

Ingrediënten van Cordyceps


De Coryceps Sinensis heeft een hoop actieve bestanddelen. Belangrijkste ingrediënten zijn polysachariden, nucleoside analogen, lipiden en 3-deoxyadenosine. De werking van deze afzonderlijke ingrediënten zijn ieder voor zich erg sterk. Wanneer deze gecombineerd worden kunnen ze zorgen voor meer energie, een betere zuurstof utilisatie en het stimuleert onze bloedsomloop. Hieronder leest u alles inhoudelijk over de verschillende actieve bestanddelen. Dit product is van nature gluten-, zuivel- en soja vrij. Daarnaast is het geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.Polysachariden


Polysacchariden van Cordyceps sinensis hebben aantoonbare bio-activiteiten zoals antioxidatie en immunologische eigenschappen. Tot op heden zijn meer dan 33 polysacchariden gekarakteriseerd. Polysacchariden van Cordyceps hebben een breed spectrum aan biologische activiteiten. Naast het bevorderen van ons immuunsysteem kunnen ze een ontstekingsremmende werking hebben.

Alleen kwaliteitsproducten      Uitzonderlijke service      Gratis verzending vanaf € 60,-      Voor 15:30 besteld, direct verzonden     

Alleen kwaliteitsproducten
Uitzonderlijke service
Gratis verzending vanaf € 60,- 
Voor 15:30 besteld, direct verzonden