Organic
REISHI
Supplement
Reishi kopen? Bekijk de beste Reishi mushroom poeder en capsules door hieronder op één van de twee knoppen te klikken. Op deze pagina vindt u alles over de Reishi paddenstoel.
Bekijk hieronder onze Reishi capsules of poeder. De beste van Nederland en België!

POEDER CAPSULES

Alles over Reishi


Reishi wordt al duizenden jaren gebruikt als medicinale paddenstoel. In de oude Chinese Tradtitionele Geneeswijze werd deze paddenstoel al door keizers gebruikt.
Hieronder leggen we u alles uit over de herkomst van deze paddenstoel. Daarnaast vindt u alles over de actieve bestanddelen van Reishi én vertellen we u waarom het deze naam draagt.

Alles over de Reishi Ganoderma paddenstoel


Al 2000 jaar wordt de Reishi Ganoderma Mushroom gebruikt in traditionele geneeswijzen. Het is één van de meest gebruikte in landen als China, Japan en Korea. Deze paddenstoel is hoog opgenomen in de TCM. Dit is de afkorting voor de traditionele Chinese geneeswijze. De reden dat de Reishi hoog staat genoteerd, is de geneeskrachtige werking bij veel ziektes. Toch waren ze ontzettend zeldzaam. Het kweken ging nog niet en in de natuur waren ze moeilijk te vinden. Hieronder leest u alles over de werking, ingrediënten en herkomst van de Reishi Ganoderma paddenstoel.

Waar komt de naam vandaan?


De naam Reishi is oorspronkelijk uit het Japans. Vertaald betekend het: paddenstoel! In vrijwel ieder land wordt er een andere naam voor gebruikt. In Nederland gebruiken we vaak Reishi, maar de Nederlandse vertaling voor deze paddenstoel is officieel gesteelde lakzwam. In China wordt hij Lingzhi genoemd. Vertaald betekent dat ongeveer iets als heilige paddenstoel of spirituele mushroom.

Wat is de herkomst?


De herkomst van Reishi is te vinden in de landen China en Japan, maar ook in werelddelen Noord-Amerika en Europa kan de Reishi Mushroom worden gevonden. De Reishi paddenstoel is erg zeldzaam. Gemiddeld genomen wordt de paddenstoel op 2 of 3 uit 10.000 bomen gevonden. Het is een enorm zeldzame paddenstoel om te vinden. Daarom is de natuurlijke kweek noodzakelijk. Dit gebeurt op een plantaardige ondergrond: hardhout.

Reishi bevat veel verschillende schimmelsoorten. De meeste hiervan zijn Ganoderma tsugae en Ganoderma lucidum. Vroeger werd gedacht dat er twee andere groeivormen waren: een grote en een kleine. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er meerdere exemplaren bestaan. De omgeving van de paddenstoel heeft veel invloed op het uiterlijk, blijkt uit deze verschillende onderzoeken. Wanneer Reishi Mushroom op een plantaardige manier wordt gekweekt is de kleur vaak rood in het midden en lichter naar buiten. De vorm is niervormig.Traditionele geneeskunde


Deze Reishi Mushroom komt al 2000 jaar voor in China. In de traditionele Chinese geneeskunde werd dit als een van de meest krachtige paddenstoelen gezien. Deze paddenstoel staat in deze cultuur gelijk aan gezondheid, geluk en blijdschap. Ook is een relatie met succes, welzijn of een lang leven vaak genoemd. Doordat het zo’n zeldzame paddenstoel is, werd deze enkel door de Chinese adel gebruikt.

De traditionele Chinese geneeskunde werd gedacht dat Reishi energie herstelt en veroudering tegengaat. Ook werd het voor de verbetering van ademhaling, lever en tenslotte het immuunsysteem gebruikt. De meest gebruikte manier van toedienen was door Reishi thee te maken.

Ingrediënten van Reishi Mushroom


In de Reishi Mushroom zitten veel actieve bestanddelen. Deze ingrediënten hebben ieder afzonderlijk een sterke functie. Deze paddenstoel bevat polysachariden, triterpenen en peptidoglycanen. Gecombineerd is dit een waar superfood. Hieronder leggen we u alles uit over de ingrediënten van Reishi Mushroom.


Triterpenen


Terpenen zijn natuurlijke verbindingen die volgens recent wetenschappelijk onderzoek een ontstekingsremmend effect hebben. Triterpenen zijn een onderdeel van terpenen. Deze komen in veel flora voor. In Reishi zitten 50 verschillende soorten triterpenen. Deze triterpenen geven een bittere smaak. Ze kunnen bijdragen aan de werking van de paddenstoel. Ze hebben een antioxiderend effect én verlagen ze lipiden. Dit zijn vetten in het bloed. Hiervan is cholesterol een bekend voorbeeld. Maar er zijn er nog meer te bedenken. De antioxidant neutraliseert de schadelijke stoffen in ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat een vrije radicalen onschadelijk wordt gemaakt. Dit heeft een positief effect om chronische ziekten te voorkomen.


Polysachariden


Er zitten in deze Reishi paddenstoel veel polysachariden. Deze zijn te vinden in het vruchtlichaam en in het mycelia. Het mycelia zijn de ondergrondse schimmeldraden. De polysachariden zijn opgebouwd uit 10 monosacharide-eenheden. Dit kunnen er ook meerdere zijn. Het zijn vrij simpele suikers en koolhydraten. Deze hebben volgens wetenschappelijk onderzoek een gunstige eigenschap. Namelijk dat ze ontstekingsremmend kunnen werken. Ook kunnen ze ons immuunsysteem bevorderen. Voor chronische ziekten zoals kanker worden ze in West-Azië vaak gebruikt.


Alleen kwaliteitsproducten      Uitzonderlijke service      Gratis verzending vanaf € 60,-      Voor 15:30 besteld, direct verzonden     

Alleen kwaliteitsproducten
Uitzonderlijke service
Gratis verzending vanaf € 60,- 
Voor 15:30 besteld, direct verzonden