Organic
MAITAKE
Supplement
Maitake kopen? Deze paddenstoel is een superfood. In Nederland ook bekend als de eikhaas. Bekijk hieronder alle informatie over gebruik en herkomst van maitake.
Maitake is in verschillende kleuren beschikbaar: wit, maar ook bruin-grijs. De eikhaas van Paddenstoelen.org is te koop in twee vormen. Klik hieronder op één van de twee knoppen en bekijk de beste maitake capsules of poeder van de Benelux.

POEDER CAPSULES

Alles over Maitake


Maitake is een weelderige zwam paddenstoel. Meestal grijs of bruinig van kleur. Ook kan de zwam een compleet witte kleur aannemen. Aan de eikhaas zitten verschillende losse onderdelen. Hieraan kan de eikhaas goed herkent worden. Dit ziet er bij bomen als een mooie versiering uit.
Hieronder gaan we in op de werking van maitake. Daarnaast vind je alles over de eikhaas: van de herkomst van de paddenstoel tot de naam en het seizoen waarin deze te vinden is. Wij wensen u alvast veel profijt van de werking van deze heilzame paddenstoel.

Hieronder leest u alles over de eikhaas. We leggen duidelijk uit welke ondersteuning de maitake op het immuunsysteem heeft. Daarnaast kunt u maitake kopen in onze webshop in twee verschillende vormen: poeder en capsules.

Alles over de maitake (eikhaas) paddenstoel


De eikhaas is rijk aan vitamine, aminozuur en mineralen. Hierdoor heeft dit een positief effect op ons lichaam. De combinatie van deze eigenschappen resulteert in een waar superfood: maitake. Ook wordt eikhaas gebruikt als medicijn voor de versterking van ons immuunsysteem. Daarnaast wordt het voorgeschreven om de bloedsuikerspiegel op peil te krijgen én te behouden. Een ander positief effect kan zijn dat het de cholesterol aanpakt. Tot slot kan maitake een positief effect hebben op de stoelgang en vertering. Concluderend kan deze zwam een superfood worden genoemd.

Waar komt de naam vandaan?


De naam maitake (Grifola frondosa) stamt uit de oude Japanse tijd. Het is familie van de Meripilaceae. Letterlijk vertaald betekend maitake: dansende paddenstoel (mai: dansende, take: paddenstoel). Eeuwenlang is de eikhaas al in de traditionele Chinese en Japanse geneeswijze bekend. Deze zwam verovert de laatste jaren ook de Europese en Amerikaanse markt. Hieraan kan worden afgeleid dat de heilzame werking van deze paddenstoel de wereld verovert.

Wat is de herkomst?


De herkomst van Maitake ligt in Azië. Rond 3000 v.Chr. werd de zwam in Japan ontdekt, en later ook in China. In Japan heeft de Eikhaas de naam 'koning van de paddenstoelen'. Toen nog enkel gebruikt in de traditionele Japanse en Chinese geneeskunde. Nu telkens bekender als voedingssupplement om de algehele gezondheid en weerstand te verhogen.

De Japanse wetenschapper Dr. Hiroki Nanba stond aan het begin van de Maitake revolutie. Met een groep andere wetenschappers toonde hij in de jaren '90 aan dat Eikhaas een versterkend effect op het immuunsysteem heeft. Het beroemde D-fractie geconcentreerde beta-glucan stamt hier vandaan.Hoe gebruiken?


Wanneer u Maitake gaat kopen wilt u weten hoe het te gebruiken. Er zijn verschillende vormen van Eikhaas te koop: capsules en poeder. Hieronder leggen we precies uit hoe het beste Maitake gebruiken.

De sterke smaak van gedroogde Maitake is niet aanwezig bij de poeder of capsule vorm. Daardoor gebruiken steeds meer mensen deze extracten van de paddenstoel. Want ermee koken kan van grote invloed zijn op de smaak van het gerecht. Daarnaast is de werking beter bij inname via capsule of poeder.

Maitake poeder kan door een grote verscheidenheid van recepten worden gemengd. Vaak gebruikt in soep, een lekkere saus of in thee. De Eikhaas wordt gedroogd. Hiervan wordt poeder gemaakt. Zo is het makkelijk te combineren met andere groenten. Ook kan het in shakes of smoothies worden gebruikt. De echte liefhebber gebruikt het ook door bijvoorbeeld het avondeten. Let op dat u het eerst proeft voor het in zijn geheel te mengen. Zo voorkomt u teleurstelling. De sterke smaak van de paddenstoel wordt niet door iedereen gewaardeerd. Een leuk gerecht is bijvoorbeeld bloemkoolsteaks.

Ingrediënten van Maitake (Eikhaas)


De Maitake paddenstoel heeft verschillende actieve ingrediënten. Een actief ingrediënt van Eikhaas zijn polysacchariden. Ook zitten er antioxidanten en mineralen in deze heilzame paddenstoel. Hieronder leggen we u alles uit over de verschillende actieve bestandsdelen.


Antioxidanten


In Maitake zit een belangrijke antioxidant: de L-ergothioneïne. Deze zorgt ervoor dat het lichaam van gevaarlijke stoffen wordt geneutraliseerd. De L-ergothioneïne is een antioxidant met een sterke beschermende werking van onze leverfunctie. Hierdoor wordt de lever ondersteund en beschermd tegen bacteriën die schadelijk zijn voor het lichaam.

Betulinezuur


Betulinezuur wordt ook teruggevonden in de berk. De boom waarop Chaga groeit. Mogelijk kan betulinezuur een kanker-remende stof zijn. Dit is een veelbesproken onderwerp in de wetenschap en onderzoek is hiernaar in volle gang. Daarnaast kan het de celdelingen bij AIDS-virussen tegengaan. Ook kan dit zuur cholesterol verlagend werken.Polysachariden


De Maitake-polysacchariden zijn effectief om onze weerstand te verhogen. Het extract Grifon-D bevat verschillende polysachariden. Voornamelijk bèta-glucaan, heteropolysaccharide en proteoglycan. De professor Nanba uit Japan isoleerde de bèta-glucaan. Vervolgens registreerde hij deze als een D-fractie. Zijn studies toonden aan dat een combinatie van de bèta-glucaan-exctracten met het droge poeder van de paddenstoel een sterkere biologische activiteit heeft. Hij noemde deze combinatie de MD-fractie.


Wat zijn polysachariden precies?


Polysachariden bevatten 10 of meer monosacharide-eenheden. Dit zijn de eenvoudigste koolhydraten en suikers. Polysachariden hebben een gunstige eigenschap. Naast het bevorderen van het immuunsysteem kan het een ontstekingsremmende werking hebben. Extracten gebaseerd op polysachariden worden in West-Azië veel gebruikt voor de bestrijding van kanker en al toegelaten tot de industrie sinds het begin van de jaren 1980.

Alleen kwaliteitsproducten      Uitzonderlijke service      Gratis verzending vanaf € 60,-      Voor 15:30 besteld, direct verzonden     

Alleen kwaliteitsproducten
Uitzonderlijke service
Gratis verzending vanaf € 60,- 
Voor 15:30 besteld, direct verzonden