Organic
LION'S MANE
Supplement
Lion's Mane kopen? Op deze pagina vindt u alle informatie over de werking en ingrediënten van deze heilzame paddenstoel.
Bekijk hieronder door op één van de twee knoppen te klikken de Lion's Mane capsules en poeder. Dit is de beste van Nederland en België! Op deze pagina leest u verder alles over de pruikzwam. Van de werking tot herkomst en afkomst van de naam. Wij wensen u alvast veel profijt!

POEDER CAPSULES

Alles over Lion's Mane


Lion’s Mane (Hericium erinaceus, of pruikzwam) kan een positief effect hebben op neurogenese, cognitie, geheugen, stemming en veroudering. Het eiwit zorgt voor de groei van sensorische neuronen in onze hersenen.
Ook versnelt het de overdracht van signalen door zenuwen. Bij het verbeteren van leerprestaties of concentratie kan Lion’s Mane een perfecte oplossing zijn.

Hieronder leest u alles over de pruikzwam. We leggen de werking uit, gaan in op de ingrediënten en vertellen u in welke vormen u Lions Mane kunt kopen. Klik hieronder op een van de twee knoppen om de Lion’s Mane capsules of poeder te bekijken.

Alles over de Lion’s Mane pruikzwam


Het is een mooie paddenstoel om te zien. Deze imposante vertoning valt vooral op door de witgeel kleurige ‘manen’. Deze pruikzwam wint het aan populariteit. En de vergelijking met een leeuw is niet voor niets. Lion’s Mane kan de concentratie, focus en het geheugen bevorderen. Daarnaast lijkt het op een leeuw. Maar dat had u wellicht al ondervonden. Hieronder gaan we in op de werking, ingrediënten en de herkomst van Lion’s Mane. Ook bespreken we het traditionele gebruik en laten u zien wat de pruikzwam voor u kan betekenen.

Waar komt de naam vandaan?


De naam komt oorspronkelijk vanuit het Japans. Hier wordt deze pruikzwam ook wel de Yamabushitake of Japanse bergpriester genoemd. Ook kan de naam de vorm van Monkey’s Head, apenkop of Lion’s Mane aannemen. Andere benamingen zijn onder andere Bearded Tooth mushroom, Hedgehog mushroom en Bearded Hedgehog mushroom.

Wat is de herkomst?


De pruikzwam is een parasitaire schimmel. Dat betekend dat er een gastheer nodig is om te kunnen groeien. Meestal groeit Lion’s Mane op een beuk. Maar enkele keren kan deze op eiken en acacia's groeien. Oorspronkelijk komt deze pruikzwam uit Noord-Amerika, Europa en Azië. U komt hem in de Nederlandse bossen niet snel tegen. Het is een zeldzame paddenstoel, die daarentegen ook een beschermde status heeft. Daarom wordt ook deze paddenstoel gekweekt op een speciale plantaardige ondergrond om de Lion’s Mane maximaal te kunnen benutten.Traditionele geneeskunde en receptuur


Lion’s Mane kan ook gegeten worden. Dit wordt al jaren in de Chinese en Japanse keuken gebruikt als delicatesse. Ook is het bekend in China als vleesvervanger. Het neemt de smaak van kreeft of krab aan. Hier in Nederland is het nog niet heel erg bekend. De paddenstoel heeft een lekkere zoete smaak. Hierdoor is de pruikzwam bekend in de Chinese keuken. In de vroegere tijd was het enkel een product voor de allerrijkste mensen. Het werd keizerlijk voedsel genoemd. En dat is niet voor niets. De oude Chinese keizers kregen vaak gerechten met pruikzwam toegediend.

In de oude Traditionele Chinese Geneeskunde (TCH) heeft Lion’s Mane een groot aanzien. Het werd magisch medicinaal gebruikt. Voor de meditatie voor een goede concentratie. Het houdt het hoofd scherp en de concentratie verbetert zich.

Ingrediënten van Lion's Mane


Er zitten net als bij de andere paddenstoelsoorten veel actieve bestanddelen in Lion’s Mane. Het is een paddenstoel met veel antioxidanten, polysachariden en triterpenen. Hieronder leggen we alles uit over deze drie verschillende belangrijke ingrediënten van Lion’s Mane. Daarnaast zit er ook saponinen (zeepstof) in de pruikzwam. Dit ingredient heeft in studies aangetoont maagklachten te verzachten.


Antioxidanten


Een voorbeeld van een antioxidant zijn vitaminen als vitamine E en C. Deze helpen het lichaam om agressieve stoffen uit te schakelen en neutraal te maken. Vrij radicalen worden onschadelijk gemaakt. Chronische ziekten, zoals kanker, kunnen hier baat bij hebben. Ook kan deze antioxidant tegen ziektes helpen. Doordat het lichaam wordt beschermd kan er geen schade aan cellen en weefsels ontstaan.

Triterpenen


Ook zitten er triterpenen in Lion’s Mane. Dit zijn onder andere hericenone en erinacine. Hericenone bevordert de synthese van zenuwgroeifactoren. Het zijn aromatische verbinden. Welke zijn geïsoleerd uit het vruchtlichaam van de pruikzwam. Erinacines zijn natuurlijke stoffen die zijn onttrokken uit de pruikzwam. Deze worden uit het mycelium van de Lions Mane geïsoleerd. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij chronische zieken er een berbetering van de hersenaciviteit plaatsvond. Ook zijn er meetbare pieken bij het aanmaken van nieuw hersenweefsel gemeten.Polysachariden


Er zitten een aantal belangrijke polysachariden in de pruikzwam. Polysachariden zijn opgebouwd uit 10 monosacharide-eenheden. Het kunnen er ook meer zijn. Dit zijn eenvoudige koolhydraten en suikers. Ze hebben een gunstige eigenschap. Ze kunnen een ontstekingsremmende werking hebben. Daarnaast kan het het immuunsysteem bevorderen. In West-Azië worden ze veel gebruikt voor het bestrijden van chronische ziekten.

Alleen kwaliteitsproducten      Uitzonderlijke service      Gratis verzending vanaf € 60,-      Voor 15:30 besteld, direct verzonden     

Alleen kwaliteitsproducten
Uitzonderlijke service
Gratis verzending vanaf € 60,- 
Voor 15:30 besteld, direct verzonden