Organic
CHAGA
Supplement
Chaga kopen? Bestel direct de beste Chaga poeder of capsules van Nederland. Deze zwam staat bekend als superfood. Hieronder leest u alles over de berkenweerschijnzwam.
Klik hieronder op één van de twee knoppen en bestel direct de poeder of capsules uit onze webshop. De medicinale paddenstoel heeft een heilzame werking en verbetert het immuunsysteem.

POEDER CAPSULES

Alles over Chaga


Chaga is een paddenstoel die er op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk uitziet. Maar laat uzelf niet misleiden. Deze berkenweerschijnzwam wordt al eeuwen als traditioneel medicijn in Rusland, Noord-Europa en China gebruikt voor bevordering van immuniteit en de algehele gezondheid.
China en Rusland beschouwen de Chaga zwam als superfood. En dat is niet voor niets. Chaga bevat een sterke antioxidant: betulinezuur. Deze antioxidant heeft een antibacteriële en anti-virale werking. Naast betulinezuur zitten er meer dan 215 fytonutriënten en glyconutriënten

Hieronder leest u alles over de Chaga paddenstoel. We leggen duidelijk uit welke ondersteuning de paddenstoel op het immuunsysteem heeft. Daarnaast kunt u Chaga kopen in onze webshop in twee verschillende vormen: poeder en capsules.

Alles over de Chaga paddenstoel


De Chaga berkenweerschijnzwam is een zwam uit de Hymenochaetaceae-familie. Deze paddenstoel mag als een topkwaliteit superfood worden beschouwd. Ons lichaam heeft goede voeding nodig. De Chaga paddenstoel kan dit ons bieden door de krachtige mineralen. Hieronder gaan we in op de herkomst en de naam van Chaga. Ook vertellen we u alles over de ingrediënten en antioxidanten. En tot slot mag het traditionele gebruik van dit superfood niet ontbreken.

Waar komt de naam vandaan?


Chaga is de vertaling van paddenstoel vanuit het Russisch. Het komt van het oud-Russische woord voor paddenstoel: чага. In het Russisch uitgesproken als 'tsjah-ga'. De Nederlandse vertaling is berkenweerschijnzwam, omdat deze superfood op berken groeit. De paddenstoel is onregelmatig gevormd en heeft het uiterlijk van verbrande houtskool.

Wat is de herkomst?


De herkomst van Chaga is onder andere in Rusland, met name Siberië, te vinden. Deze paddenstoel groeit vooral in berkenbossen in de koudere regio's van Rusland voor. In deze berkenbossen groeit Chaga vaak op zieke of beschadigde berken.

Chaga is daarnaast terug te vinden in landen als Korea en Noord-Amerika. Ook groeit de berkenweerschijnzwam in Scandinavië op oude en zieke berkenbomen. De reden van het groeien op dit type beschadigde bomen is de voedingsbodem. De zieke of beschadigde stam is het meest geschikte ondergrond voor de Chaga paddenstoel. Af en toe is deze terug te vinden op andere soorten bomen.
In welke periode vinden en hoe herkenbaar?


Het hele jaar kan de Chaga gevonden worden. Dit komt door dat het een parasiet is. De paddenstoel voedt zich aan een ander organisme: de boom. Hierdoor kan de zwam het hele jaar door leven. De makkelijkste tijd om de Chaga te vinden is in de winter of herfst. In deze periode zijn bladeren op de bodem van het bos gevallen. Hierdoor is de berkenweerschijnzwam een stuk makkelijker te zien. Doordat de Chaga zich voedt aan de boom, leidt het voedingsproces van de zwam tot de dood van de berk.

Chaga is te herkennen aan de textuur. Deze lijkt op verband houtskool. Het vruchtlichaam komt enkel naar voren wanneer de boom is gestorven. Voor de rest van de periode zijn alleen de schimmeldraden zichtbaar. De binnenkant van de paddenstoel is geel of geelbruin van kleur.Zelf maken?


Chaga kan niet zelf worden gemaakt of gekweekt. De berkenweerschijnzwam moet in het wild groeien. De reden hiervan is dat de voedingsstoffen zich in het binnenste van de berk bevinden. Wanneer dit wordt gecultiveerd zal de werking verloren gaan. Hierdoor is het niet meer effectief. Daarom wordt échte Chaga geoogst in het wild. Natuurlijk worden onze capsules en poeder ook vanuit hoogwaardige, in het wild gevonden Chaga verkregen.

Ingrediënten van Chaga


Chaga heeft een hoop verschillende actieve ingrediënten. De belangrijksten zijn antioxidanten, betulinezuur, melanine en tot slot polysanchariden. Ook zitten er plantaardige steroïden in de berkenweerschijnzwam. Waaronder lanosterol en inotodiol. De werking van deze ingrediënten hebben afzonderlijk een unieke werking. Samen vormen ze tot een sterke stimulatie van het immuunsysteem. Hierdoor kan deze paddenstoel bijdragen aan de preventie van diverse infecties en ontstekingen. Hieronder bespreken we stuk voor stuk de belangrijkste ingrediënten van Chaga.Alleen kwaliteitsproducten      Uitzonderlijke service      Gratis verzending vanaf € 60,-      Voor 15:30 besteld, direct verzonden     

Alleen kwaliteitsproducten
Uitzonderlijke service
Gratis verzending vanaf € 60,- 
Voor 15:30 besteld, direct verzonden